T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BARTIN / MERKEZ - Atatürk İlkokulu

Çocuklara Maske Takma Alışkanlığı Nasıl Kazandırılır?

Çocuklara Maske Takma Alışkanlığı Nasıl Kazandırılır?

"Çocuklara maske takma alışkanlığı nasıl kazandırılır?" sorusunu hemen hemen her ebeveyn sorar ve bu soruya yanıt arar.

Pandemi döneminde hayatımıza giren koronavirüsün getirilerinden biri olan maske, yetişkinler için şart olsa da çocuklar için de mutlaka takılması gereken tıbbi bir malzemedir. Virüsten her insan etkilenir. Çocuklarda etkisinin az olması, çocukların bu virüse karşı korunaklı olduğu anlamına gelmez. Bu yüzden ebeveynlerin, kendilerini korudukları kadar çocuklarını da korumaları gerekir. Hatta koruma işini çocuklarda çok daha sıkı bir hale getirmeleri gerekir.

Ebeveynler her ne kadar çocuklarda maske takma işini sıkı tutsalar da bazı çocuklar maske takmaktan şiddetli bir şekilde kaçınırlar. Maske takmayı kabullenemezler ve onlara bir dayatma gibi geldiği için maskeye iyice bir antipati beslerler. Çocukların maske takmaması ise aile için tehlikeli bir durumdur ve çocukların süper taşıyıcı olmaları nedeniyle aslında hem çocukların hem de ebeveynlerin çevresinde yer alan bireylerin, çocuklar vasıtasıyla büyük bir risk altında oldukları görülür. Peki, çocuklara maske takma alışkanlığı nasıl kazandırılır?

Çocuklara Maske Takma Alışkanlığı Nasıl Kazandırılır Adım 1: Desenli Maskeler

"Çocuklara maske takma alışkanlığı nasıl kazandırılır?" sorusunun en iyi yanıtlarından biri de desenli maskelerdir. Çocukların ilgisini çeken, üzerinde sevimli hayvan resimleri, araba resimleri, pati resimleri, oyuncak bebek resimleri ve çizgi film karakteri olan çocuk maskeleri, çocukların maskeye olan yaklaşımlarını değiştirir. Hatta bu maskelerin, çocuklarda maske takma alışkanlığına karşın oluşturdukları duvarı da tamamen yıktığı görülür.

Çocuklar için bu maskeler, maske takmayı eğlenceli bir hale getirir. Ayrıca yaşıtları arasında farklı olmak ve yaşıtlarının da ilgisini çekecek olan bu maskeleri takmak, çocuklar için bir moda unsuru olarak görülür. Desenli maskelerin takılması konusunda herhangi bir baskı yapmaya gerek kalmaz. Çocuklar zaten direkt olarak bu maskeleri takmak isterler. Bu maskelere rağmen takmak istemeyen çocuklar olabilir. Peki, bu çocuklarda ne gibi bir strateji uygulamak gerekir?

Ebeveynlerin Herhangi Bir Baskı Yapmadan, Kendi Maskelerini Çocukların Gözünde Vurgulaması                 

Çocuklara maske takma alışkanlığının kazandırılması adına, ebeveynler olarak üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getirmemiz gerekir. Virüs işini ne kadar ciddiye aldığınızı ve maske takmanın bu konuda ne kadar önemli olduğunu, davranışlarınızla çocuğa ispatlamanız gerekir. Çocuk, daima ebeveynlerini örnek alır. Bu nedenle de ebeveynlerin sürekli olarak maske takmaları, çocukların bir müddet sonra maske takmanın hem dış görünüş anlamında güzel bir şey olduğunu hem de bir zorunluluk olduğunu anlamasına yol açar.

06-01-202106-01-202106-01-2021

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 06.01.2021 - Güncelleme: 11.09.2023 14:35 - Görüntülenme: 1322
  Beğen | 55  kişi beğendi