BARTIN / MERKEZ - Atatürk İlkokulu

28 ŞUBAT SİVİL SAVUNMA GÜNÜ SEBEBİYLE OKULUMUZDA DEPREM TATBİKATI YAPILDI.

Deprem tatbikatı, olası bir deprem sırasında nasıl davranılması gerektiğinin öğretilmesi amacıyla yapılan bir uygulamadır. Deprem tatbikatlarının amacı, çalışanların ve öğrencilerin deprem anında neler yapması gerektiğini öğrenmelerini sağlamak, olası bir depremde oluşabilecek can ve mal kaybını en aza indirmektir.

Deprem tatbikatının aşamaları şunlardır:

1.     Bilgilendirme: Çalışanlar ve öğrenciler tatbikat hakkında bilgilendirilir. Tatbikatın amacı, kapsamı ve nasıl yapılacağı açıklanır.

2.     Uyarı: Çalışanlar ve öğrenciler, deprem uyarısıyla birlikte tahliye işlemine başlar.

3.     Tahliye: Çalışanlar ve öğrenciler, işyerlerini veya okullarını güvenli bir şekilde tahliye eder.

4.     Toplanma: Çalışanlar ve öğrenciler, tahliye sonrasında belirlenen güvenli bir alanda toplanır.

5.     Değerlendirme: Tatbikat, yetkililer tarafından değerlendirilir. Gerekirse, tatbikatta tespit edilen eksiklikler giderilir.

Deprem tatbikatı, işyerlerinde ve okullarda yılda en az bir kez yapılmalıdır.

Deprem tatbikatı sırasında dikkat edilmesi gereken noktalar şunlardır:

·        Çalışanlar ve öğrenciler, deprem anında panik yapmamalıdır.

·        Çalışanlar ve öğrenciler, deprem anında güvenli bir yer bulmaya çalışmalıdır.

·        Çalışanlar ve öğrenciler, deprem anında merdivenleri kullanmamalıdır.

·        Çalışanlar ve öğrenciler, deprem anında binadan dışarı çıkmaya çalışırken dikkatli olmalıdır.

Deprem tatbikatı, olası bir depremde can ve mal kaybını önlemek için önemli bir uygulamadır.

Çök-kapan-tutun hareketi nasıl yapılır?

1.     Deprem uyarısını duyduğunuzda, hemen yere çökün.

2.     Başınızı ve boynunuzu kollarınızla koruyun.

3.     Masa, dolap gibi sağlam bir nesnenin altına veya yanına saklanarak kendinizi koruyun.

4.     Deprem durana kadar bu pozisyonda kalın.

Çök-kapan-tutun tatbikatının faydaları şunlardır:

·        Çalışanlar ve öğrenciler, deprem anında nasıl davranmaları gerektiğini öğrenir.

·        Çalışanlar ve öğrenciler, deprem anında panik yapmamayı öğrenir.

·        Çalışanlar ve öğrenciler, deprem anında güvenli bir yer bulmayı öğrenir.

28-02-202428-02-202428-02-202428-02-202428-02-202428-02-202428-02-202428-02-2024

Yayın: 28.02.2024 - Güncelleme: 28.02.2024 11:54 - Görüntülenme: 28